it's a girl

Ultraljudet gick jätte bra. Allt såg fint ut och  vart bara flyttade två dagar, kändes skönt för då var det fortfarande samma vecka. Enda som var lite tråkigt var att hon, den lilla i magen, inte ville vända på sig. Hon låg snett med ryggen mot "skannern" eller vad det heter. Vi ska boka in ett extra ultraljud om en månad ca, så dom kan säga mer säkert att det är en tjej. Sen vill vi även få lite bättre bilder då dom vi fick i fredags var lite halvkassa.

Timmarna innan ultraljudet var fruktansvärt jobbiga. Jag grinade,städade,grinade lite till och så höll det på fram tills jag skulle åka. När vi väl var på sjukhuset var det ca 45 min kvar till våran tid. Så vi fikade lite men fick ändå ingen ro i kroppen. Väl inne på ultraljudet kände jag hur hela kroppen slappnade av när vi fick se henne på skärmen. där var hon. Boxades med armarna och med benen. Vårat lilla barn som hade ett fint hjärta och alla organen såg fina ut. Envis också då hon vägrade att vända på sig hur vi än gjorde, bådar inte gott hehe..
Såg nyblivna föräldrar gå runt med sina små och bebisar som skrek från olika rum.

"Snart är vi också där" tänkte vi nog båda två. Halva tiden har gått snart och det känns helt overkligt. Att bli föräldrar, trodde aldrig jag skulle få uppleva en riktig graviditet. MEN nu är vi här utan att ens haft tanke på det just nu. Häftigt.
Längtar tills jag kan känna lilla M sparka och härja runt därinne ordentligt.

Lilla barn vi ska göra allt och lite till för dig.
0 kommentarer

nervös

Herregud. Ett vrak, har sovit fruktansvärt dåligt inatt, drömt att den lilla därinne är en bläckfisk, ett barn utan armar, bruten ryggrad, ett hjärta som slår dåligt osv.. Imorse bröt jag även ihop efter att jag inte hittade hjärtat direkt när jag skulle lyssna, provade sedan en gång till efter lite övertalelse från Robin, och då hörde jag det. Tydligt och bra, även sparkar fick vi höra. Är lite lugnare nu inför rul. Men har sprungit runt och städat för att försöka tänka på annat, för det finns fortfarande negativa och nervösa tankar som gärna tränger sig in. Men jag hoppas så innerligt att allting ser lika fint och som sist.

Tre ynka timmar kvar till det vi har väntat på i flera veckor.
0 kommentarer

ultraljud

Ultraljudet börjar närma sig, det blir vårat andra. Det första hade vi i vecka 13 och då såg allting jätte fint ut, hjärtat pickade på fint och den lilla där inne hoppade runt och fladdrade hejvilt. Hoppas så innerligt att allting ser lika fint ut även denna gången.. Borde inte vara något som är fel, men oron finns ändå där såklart. Jag har en förmåga att alltid vänta det värsta, och det blir jobbigt i längden. Försöker jobba på att tänka mer positivt istället.
Går och väntar på att få känna första sparkarna men känner mest som lite fladder hittills. Har även haft en liten spännande känsla i magen men det gör inte ont, ska fråga bm vid ultraljudet och se vad det beror på. Kanske kroppen som förbereder sig inför förlossning har hört att det kan börja nu.
Enda som känns lite tråkigt över denna graviditet är att ingen av mina kompisar väntar eller har barn. Hade vart fruktansvärt roligt om man kunde dela en sån upplevelse med en kompis. Men kommer väl träffa andra mammor i min ålder sen när bebisen är här, på öppnaförskolor eller vart man nu hänger ha ha.
Jag har iallafall Robin att bolla med och det funkar bra, även fast det inte är riktigt samma sak som med en tjejkompis.

Är så nyfiken på om det är en liten kille S eller tjej M där inne!
Vill kunna förbereda ordentligt och köpa saker till det blivande bebisrummet när vi flyttar. Skiter i vad andra säger vi kommer köra på Pojkigt eller flickigt för det är de vi gillar. Har svårt att bestämma om vi ska måla hela rummet i vitt och sen ha någon fin sticker på en vägg, eller om vi ska köra tapet på en vägg. Tror det blir tapet men velar hela tiden fram och tillbaka. Men har fram till maj att bestämma mig (oss) så det löser sig säkert.
Känns väldigt roligt att våran bebis kommer använda samma säng som jag och mina syskon hade när vi var små. Även om den inte kommer att användas första månaderna men sen så!
Tankar om dop har kommit upp och det enda som är bestämt är vem som kommer bli Gudmor / Gudfar. Känns lite förhastat att planera dop nu redan när barnet inte ens har kommit ännu. 

VI längtar sååå mycket till allting!
0 kommentarer